Opozorilo

Vse fotografije, objavljene na tej strani, so last avtorja. Kakršnakoli distribucija fotografij brez soglasja avtorja ni dovoljena. Spoštujmo in nagradimo avtorsko delo!

sreda, 26. maj 2010

Revolucija v Križankah z Nieti

V ponedeljek, 31. maja, bodo v ljubljanskih Križankah znova »zažigali« legendarni NIET. Na koncertu z naslovom »Čas je za revolucijo« bodo predstavili večino skladb s svoje najnovejše, več kot uspešne plošče 'Trinajst', manjkala pa ne bo nobena izmed starejših uspešnic, vključno z 'Lep dan za smrt', 'Depresijo', 'Ruskim vohunom' in mnogimi drugimi.

NIET napovedujejo še boljši nastop, kot je bil ob njihovi vrnitvi na istem prizorišču pred dvema letoma. »V teh dveh letih smo glasbeno močno napredovali, zato bo še več energije. Za dodatno dinamiko bodo poskrbeli novi komadi.« pravi kitarist in avtor večine skladb Igor Dernovšek. Na odru se bodo Nietom pridružili glasbeniki, ki so sodelovali pri ustvarjanju nove plošče – za klaviaturami bo nepogrešljivi Buldožer Borut Činč, v kratkem akustičnem venčku s čudovito balado 'Bil je maj' godalni kvartet Vijolice, pri skladbi 'Beli prah' se bo pevcu Borutu Maroltu s svojim kristalnim glasom pridružila Severa Gjurin, medtem ko bo hardcorovsko drvenje v 'Živalski farmi' zaključil otroški pevski zbor.

Po napovedih članov Niet bo to doslej njihov najdaljši koncert, ki bo trajal več kot uro in pol. Za ogrevanje bosta poskrbeli skupini Backstage in punk prvoborci Buldogi, cena vstopnice pa je sprejemljivih 24 €.

In še posebno presenečenje! Na dan koncerta bo izšla dvojna vinilna plošča 'Trinajst + 13', na kateri bo, poleg nove plošče, tudi trinajst starih skladb s pokojnim pevcem Primožem Habičem.


Foto: Matic Zorman

Ni komentarjev: